Nyheder

Jørgen Scheels store rejse

Vidensmiddag om adelens rejser, mad og kunst på Gammel Estrup

 

23. marts 2023: NB! Der har været overvældende stor interesse for arrangementet, og alle pladser er besat. Det er muligt at blive skrevet på venteliste ved henvendelse på dch@gammelestrup.dk

 

Temaet for arrangementet er de store dannelsesrejser og den adelige livsstil omkring år 1800. Eksemplet er den excentriske grev Jørgen Scheel og hans vilde rejser og forbrug. Sideløbende serveres en menu, der i kulinarisk henseende følger hans vej gennem datidens Europa. Deltagerne følger greven til forjættede rejsemål som Karlsbad, Wien, Rom, Napoli og naturligvis Paris, hvor han gjorde bekendtskaber, tilegnede sig viden, fandt inspiration samt erhvervede kunst, porcelæn, bøger, ure, smykker og meget mere. Rejsens og aftenens højdepunkt er imidlertid Napoli, som på godt og ondt var et slaraffenland og mødested for datidens adel, kunstnere og levemænd.

 

Udsigt over Napoli og Vesuv, 1795, Alessandro D’Anna (1746-1810)

Aftenens værter er Klaus Højbjerg fra Dansk Center for Herregårdsforskning, der vil gøre os klogere på aftenens tema, samt kokken Nils Seidelin Petersen, der tager udfordringen op og gentænker konkrete historiske menuer, yndede råvarer, retter og drikkevarer fra periodens Europa i en række af moderne retter.

 

 

Tilmelding:

NB: Tilmelding nødvendig. Begrænset antal pladser.

Tid: Den 21. april 2023, kl. 17.30-20.30

Sted: Riddersalen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Randersvej 2, 8963 Auning. 

Pris: 535 kr. inkl. mad, vin/saft og foredrag.

Seneste frist for tilmelding er 12. april 2023. Reserver din plads ved henvendelse på tlf. 86483001 eller dch@gammelestrup.dk. Information om betaling oplyses ved tilmelding.