Nyheder

Vindere af “Byg din egen herregård”

Lørdag den 30. april fik Gammel Estrup besøg af en masse engagerede og kreative børn, der byggede herregårde. Mesterværkerne – der tog form inden for en række udvalgte bygningskategorier fra herregårdens kulturmiljø – blev bygget i computerspillet Minecraft eller LEGO-klodser og blev del af et samlet og eventyrligt herregårdslandskab, der voksede frem i løbet af dagen.

Eksperter fra Dansk Center for Herregårdsforskning og Dansk Arkitekturcenter stod klar til at hjælpe bygmestrene på vej og til at fortælle om fortidens bygninger og herregårdsliv. Blandt de mange flotte bidrag i LEGO-værkstedet har de nu kåret de tre følgende herregårdsbygninger som dagens bedste.

Hvis du er bygmesteren bag en af disse flotte herregårdsbygninger, hører vi gerne fra dig! Henvendelse: sb@gammelestrup.dk 

Tårn med flag, spir, flot skrånende tag og en række af vinduer. Tårnet er helstøbt og detaljerne er flotte. Det er tydeligt, at bygmestrene har fundet inspiration i de udfordringskort og plancher, værkstedet var udsmykket med.

Bro over vand og voldgrav, tårne, port og en borggård. Flot fornemmelse af den pragtprægede ankomst til herregården. Harmonisk anlæg. Gode detaljer på både tårne, bro og broens inderste rækværk. God kombination af flere af dagens bygningskategorier.

To tårne med forskellig form, port og bro. Flot forståelse af den valgte inspirationsbygning, nemlig herregården Valløs tårne (ovenfor). Det er tydeligt, at bygmesteren har haft en meget fin fornemmelse af de forskellige former, der er på spil i denne herregårdsbygning.

Arrangementet var en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn