Nyheder

Invitation til Nordisk Slots- og Herregårdssymposium 2024

Herregården Broholm. Foto: Broholm Gods.

 

Nordens herregårde som dannelsescentre

Dansk Center for Herregårdsforskning har hermed den glæde at invitere til årets Nordisk Slots- og Herregårdssymposium den 19.-21. september 2024.

Symposiet retter i år fokus mod Nordens herregårde og slotte som dannelsescentre. De har gennem historien dannet rammen om elitemiljøer kendetegnet ved særlige dannelsesidealer og med råderum til at forfølge et højt uddannelsesniveau for både mænd og kvinder. Men herregårdene prægede også rammerne om landbobefolkningens liv, herunder skole- og kirkegang. Dannelse repræsenterer således en historie på tværs af høj og lav i herregårdens verden.

Den personlige dannelse og de individuelle kompetencer var også et af denne verdens solide distinktionspunkter og cementerede sociale forskelle. Og sidst men ikke mindst er nordiske slots- og herregårdsmiljøer som kulturarv betragtet ofte inddraget i national almendannelse og folkeopdragende projekter.

Symposiet kaster lys over alle disse emner gennem 1½ dag med oplæg og debat på Broholm Gods på Fyn samt 1½ dag med ekskursionsmål på Fyn og Langeland. Det glæder os at kunne præsentere et program med indlæg fra et stærkt nordisk felt af forskere.

Vi ser frem til at byde velkommen til tre spændende dage i september!

Hent invitation og program (pdf).

Praktisk info:

Pris for deltagelse:

Hele symposiet (19.-21. sep): 2000 DKK

Konference og halv ekskursionsdag (19.-20. sep): 1350 DKK

Prisen omfatter konference, bus Odense-Broholm, ekskursionsudgifter, frokost (tor-lør) og middag (tor-fre). Overnatning er ikke inkluderet i prisen.

Tilmelding og betaling:

Man køber billet via webshop på https://gammelestrup.dk/shop/. Vælg variant (2 eller 3 dage).

OBS. Hvis du melder flere til på én gang, så skal du skrive deltagernes fulde navne samt institution i kommentarfeltet.

Hvis du har særlige krav til kost, kan det også noteres i kommentarfeltet.

Sidste frist for tilmelding er 5. juli 2024.

Overnatning:

Der er mulighed for at reservere overnatning i Odense på Hotel Ansgar (ansgar@millinghotels.dk) og Hotel Windsor (windsor@millinghotels.dk) med reservationskode GLESTRUP24. Sidste frist for at bestille værelse med reservationskode er den 22. august 2024.

Broholm Gods har også overnatningsmuligheder. Ønskes der overnatning der kontakt venligst personalet via broholmslot.dk/DK.aspx. Vær opmærksom på, at ekskursionsbussen går til og fra Odense!

 

Kontakt og spørgsmål:

Signe Boeskov: sb@gammelestrup.dk

Søren Broberg Knudsen: sbk@gammelestrup.dk

Klaus Højbjerg: klh@gammelestrup.dk