Nyheder

Forskningens Døgn 2018 på Gammel Estrup

 

3. april 2018: NB! Der har været overvældende stor interesse for arrangementet, og alle pladser er besat. Det er muligt at blive skrevet på venteliste ved henvendelse på dch@gammelestrup.dk

Et kongeligt taffel

Appetitvækkende historie og historisk spisning på 1800-tallets herregård

Dansk Center for Herregårdsforskning byder på historisk inspireret middag og fortællinger om 1800-tallets store kongebesøg på de danske herregårde. Mens aftenens deltagere smager på historien og nyder en middag inspireret af menuer fra kongelige tafler på danske herregårde, vil to herregårdsforskere introducere til den spændende historie om herregårdene og de kongelige.

1800-tallet var en opblomstringstid for en stor del af de danske herregårde. De tilbød, som ingen andre steder, eksklusive rammer, når store begivenheder skulle afholdes med manér. Periodens ypperste begivenheder var, når kongelige personer gæstede herregården. Arrangementerne var storstilede, og forberedelserne var mange. Den kongelige tilstedeværelse kastede glans over herregård og herskabsfamilie, og offentlighedens blik fulgte besøgene.

Den 26. april dækker vi det store bord i Gammel Estrups Riddersal og fortæller denne historie med mad og ord i anledning af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Middagen er samlingspunktet, mens aftenens værtspar, ph.d. og forskningsleder Signe Boeskov fra Dansk Center for Herregårdsforskning, og museumsinspektør Jesper Munk Andersen fra Reventlow-Museet, Museum Lolland-Falster, vil gøre os klogere på, hvordan man i midten af 1800-tallet forberedte og afholdte de store besøg og middage i herregårdenes eksklusive rammer.

NB: Tilmelding nødvendig. Begrænsede pladser.

 

Tid: Den 26. april 2018, kl. 17.30-20.30

Sted: Riddersalen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Randersvej 2, 8963 Auning.

Pris: 485 kr. inklusive middag, vin og foredrag.

Seneste frist for tilmelding er mandag den 16.4.2018.

Tilmelding: 86483001 eller dch@gammelestrup.dk