Brockdorff fik herregårdsstatus i 1785 og hørte frem til 1980 under Scheelenborg.
Borckdorff var tidligere en bondegård.
Den gamle gård lå sydvest for den nuværende hovedbygning.
Hovedbygning
Hovedbygningen blev opført i 1777 af Wilhelm Theophilus von Stieglitz-Brockdorff.
Det er en beskeden enkeltfløjet bygning i én etage over en høj kælder. Mod gårdspladsen i nord karakteriseres bygningen af en frontspids.
Fredningsstatus 2013: Hovedbygningen er ikke fredet.
Andre bygninger
Umiddelbart nord for hovedbygningen ligger avlsgården, der består af flere enkeltstående længer. De ældste bygninger, der er opført i 1915 og i 1957, lukker sig sammen med hovedbygningen om en rektangulær gårdsplads.
Vest for disse bygninger ligger en række nyere avlsbygninger.
Fredningsstatus 2013: Avlsbygningerne er ikke fredede.
Ejerhistorie
Brockdorff var oprindeligt en bondegård og tilhørte i en lang periode Kronen.
I 1680 oprettede Friedrich von Vittinghof-Scheel baroniet Scheelenborg. Ved oprettelsen sikrede Vittinghof-Scheels hovedgårdsjorden skattefrihed, og for at kunne udnytte dette privilegium fuldt ud, lagde han det nuværende Brockdorff ind under Scheelenborgs hovedgårdstakst.
Gården fungerede den næste lange periode som mejerigård, dvs. en gård med en stor bestand af malkekøer, og hvis primære produkter var smør, mælk og fløde.
Godt hundrede år senere fik Brockdorff imidlertid status som selvstændig herregård, da Scheelenborgs daværende ejer, Wilhelm Theophilus von Stieglitz-Brockdorff, sikrede gården hovedgårdsstatus.
Gården hørte under Scheelenborg frem til 1980, hvor Christian Carl Juel-Brockdorff solgte Brockdorff til Jens Anker Wistoft Larsen, hvis søn ejede gården i 2013.
Ejerrække
Kulturmiljø
Brockdorff ligger på halvøen Hindsholm på Nordøst-fyn. Området omkring gården er præget af kystlinien, hvorfra der er udsigt til øerne Mejlø, Bogø og Vejlø
Litteratur:
Petersen, Steen Estvad: Danske herregårde. Bygninger - haver - landskaber. København 1980.
Trap, J.P.: Danmark. København 1953-1972.
Hansen, J.J.:Større danske Landbrug. 1930.