Anhof hørte mellem 1532 og 1916 under herregården Glorup.
Tidligere har gården heddet både Eskemose og Ovenskov.
Hovedbygningen er opført i 1885.
Oprindeligt var bygningen i én etage, men i 1916 blev en etage mere sat på.
Hovedbygning:
Anhofs hovedbygning består af en enkelt fløj i to etager over en høj kælder. Mod gården karakteriseres hovedbygningen af et lavt tårn, der rummer indgangspartiet.
Fredningsstatus 2013: Hovedbygningen er ikke fredet.
Andre bygninger:
Umiddelbart nord og nordøst for hovedbygningen ligger avlsgården, der er opført i røde teglsten.
Det er et uregelmæssigt anlæg, der sammen med hovedbygningen lukker sig omkring en gårdsplads. Tre af længerne, der oprindeligt var henholdsvis lade, ko- og svinestald, blev opført efter en brand i 1879, mens de resterende bygninger enten er bygget eller ombygget i forbindelse med hovedbygningens istandsættelse i 1916.
Fredningsstatus 2013: Avlsbygningerne er ikke fredede.
Ejerhistorie
I 1529 overdrog kongen Ovenskov, forløberen for det nuværende Anhof, til Johan Friis, der ejede Hesselager. Han solgte få år efter gården til Henning Valkendorf fra Glorup, og frem til 1916 hørte gården derefter under Glorup.
Generalløjtnant Hans Ahlefeldt ændrede i sidste halvdel af 1600-tallet gårdens navn til Anhof - formentlig opkaldt efter hans anden hustru, Anna Rumohr. I 1688 lod han gården lægge under Glorups hovedgårdstakst.
Knap 100 år senere fik den daværende ejer af Anhof, kancelliråd Hans Riegelsen, tilladelse til at oprette gården som selvstændig hovedgård. Ved at overføre en del af Glorups hovedgårdsjord til Anhof og udvide jordtilliggendet med 200 tdr. hartkorn af fæstegodset - ligeledes fra Glorup - sikrede Riegelsen Anhofs status som en komplet hovedgård. I forlængelse heraf blev hovedgårdsjorden - og en del af fæstegodset - fritaget fra skat og tiende.
I 1793 blev Anhof sammen med Glorup og Rygård ophøjet til stamhuset Moltkenborg. Stamhuset blev opløst i 1916, hvorefter Anhof blev solgt til Udstykningsforeningen for Sjællands og Fyns Stifter.
Anhof var i 2013 ejet af Henrik Hoeck.
Ejerrække
Kulturmiljø:
Terrænet omkring Anhof er ret jævnt, mens store dele af jorden er blevet drænet igennem årene.
Litteratur:
Hansen, J.J.: Større Danske Landbrug. 1930.
Petersen, Steen Estvad: Danske herregårde. Bygninger - haver - landskaber. København 1980.
Roussell, Aage (red): Danske Slotte og Herregårde. København 1963-1968.
Trap, J.P.: Danmark. København 1953-1972.