Nyheder

Herregårdsrundvisning på Katholm

 

OBS: Der har været overvældende stor interesse for arrangementet, og alle pladser er besat. Tilmeld dig Gammel Estrups nyhedsbrev for at blive opdateret om kommende arrangementer på gammelestrup.dk.

 

 

Herregårdsrundvisning: Søndag den 9. september 2018 kl. 10.00-12.00 på Katholm Gods, Katholm 1, 8500 Grenå.

Mødested: Gårdspladsen på Katholm

Prisen: 120 kr. pr. person

Tilmelding på telefon 86 48 30 01 eller post@gammelestrup.dk senest den 31. august 2018

 

 

 

Dansk Center for Herregårdsforskning kan med stor fornøjelse invitere til eksklusiv rundvisning på den privatejede herregård, Katholm, som gennem historien har været hjem for betydningsfulde krigere fra Skeel-slægten og senere familien Dinesen.

Djursland er sammen med Fyn et af de områder i Danmark, hvor der er den højeste tæthed af herregårde, særligt når det gælder renæssancens imponerende herresæder i rødbrændte mursten. Disse store og bastante bygninger byder på et væld af interessante historier, men er samtidig også moderne og fungerende virksomheder.

På denne tur skal vi dykke ned i historien om Katholms nutid og fortid med personlig introduktion og rundvisning af herregårdsejer, Marie Therese Collet, hvis familie har ejet godset siden 1916.

 

Program

Herregårdsejer Marie Therese Collet

Vi starter formiddagen med velkomst og introduktion på gårdspladsen ved Katholm, hvor herregårdsejer Marie Therese Collet tager imod. Dernæst deles forsamlingen op i to grupper med henblik på rundvisning omkring den imponerende hovedbygning og indenfor i Katholms stuer.

Afslutningsvis samles vi på gårdspladsen, hvor ph.d.-studerende ved Dansk Center for Herregårdsforskning, Kasper Steenfeldt Tipsmark, sætter Katholm i bredere herregårdshistorisk kontekst. Det samlede arrangement forventes at vare mellem 1,5-2 timer.